Як Москва через ЗМІ вела війну з українською мовою, історією і навіщо маніпулювала назвами підміняючи Україну Малоросією?

Попри те, що в Кремлі дико стурбовані утиском прав "російськомовного населення" через те, що російська перестала бути обов'язковою в школах і інститутах, в самій Росії де офіційно проживає понад 2 млн українців, українських національних шкіл не було ніколи. Сказати чому? Та тому що традиція!

Мова є був і залишається головним засобом достукатися до свідомості людини. Але не тільки розумінням мови обмежується її знання.

Фактично мовне середовище формує якийсь окремий культурний світ, єдиний сенсо-образний ряд, що вкрай важливо для пропагандистів в завдання яких входить захоплення уваги і вічний контроль свідомості носіїв мови.

Московська пропаганда, родоначальниками і основоположниками якої багато в чому стали самі українці здавна займалася свого роду рейдерством і присвоєнням історичних назв, символів культу, культурної спадщини.

Відібравши в кінці 17 століття у Русі України свободу вона відібрала у неї і назву, багато в чому мову, і шулерським способом змінила назву віри.

З руської віра стала православною, а Московське князівство стало новою Руссю, або точніше Російською Імперією. Вирощений на руських підручниках новояз через латинізацію і тюркізацію став новою мовою імперії.

Русь ставши колонією перетворилася в Малоросію, Південну Русь або в рідкісних випадках - Україну. А мова її став непотрібним говором, власною мовою, властивим сільському забитому населенню і бунтівникам - як випливало з формулярів і документів тієї епохи.

Війна велася з історією Русі, яку повністю стерли, підмінивши московською підробкою. З історичними назвами, які спеціально тиражували, щоб остаточно заплутати всіх хто цікавився питанням.

Роль і місце української мови настільки применшувати і відверто душилася, що на початок 20 століття вже можна було говорити, що мова практично зникла з ужитку в містах. Але залишки її продовжували розбурхувати місцевих чиновників, які пропонували добити її самим репресивними з можливих методів.

Ось реальний, живий тому свідок: таємний циркуляр про боротьбу з мовою, якої за версією Москви, ніколи і не було ...

Примітно, що з методів тут пропонується ввести репресії проти україномовних вчителів і чиновників, який рекомендується негайно звільняти.

Назва Україна пропонується поносити і переводити, розповідаючи про країну на Окраине Росії.

Пропонується ввести викладання "правдивої історії малоросійського народу".

Впроваджувати ідею "неподільної Росії".

Субсидувати ЗМІ !!!

В яких:

  • пояснювати, що українського народу ніколи не було
  • Україна - це Окраина Польщі або Росії
  • брехати про кровний зв'язок великоросів і малоросів
  • брехати про роль, місце та багатство російської мови і нікчемність та безперспективність вивчення української мови!
  • викорінити вживання етноніма український підмінивши його малоросійський
  • Як завжди пропонувалося пройтися по євреях, про всяк випадок.

Також пропонувалося організувати в Києві Великоруський музей старожитностей в якому розповідати про приватизованих Москвою руських князів і святих!

Як бачите, Москва ніколи особливо вибіркова в інструментах пропаганди була. Як особливо не була винахідлива в методах.

Бо реально створюється враження, що і сьогодні використовуються ті ж методи боротьби з Україною, що і 100 років тому.

Комментарии